Blog seorang jurugambar perkahwinan yang poyo

By: Yon Photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Monday, 19-Jan-2009 02:51 Email | Share | | Bookmark
Fotopages made in Israel.



Skang ni buat sementara waktu, hasil2 gambar yang saya amik boleh la kawan2 semua view di http://flickr.com/photos/yonphotography sementara blog saya pula ialah di http://yonbakar.blogspot.com Tq kepada semua yang menyokong saya selama ini!


Monday, 5-Jan-2009 06:10 Email | Share | | Bookmark
Akan Datang Perkahwinan Ann & Nasrol di Muar, Johor.



Mohd Faisol (Yon)
Junior Photographer
RightClick
Tel: 018-2250208
Website: http://rightclickers.webs.com
E-mail: yon.photographer@gmail.com
Photo Stock I: http://www.flickr.com/photos/yonphotography
Photo Stock II: http://photobucket.com/yonphotography


Monday, 5-Jan-2009 05:29 Email | Share | | Bookmark
Don't panic, lets picnic!

Tema: Piknik (outing)
Lokasi: Sg. Sendat, TG's Cendoll Bistro dan Jusco AU2
Tarikh: 1 Januari 2009

Nak pergi ni bukan main dugaan lagi. Lambat satu hal, punca ialah aku lah. Bila keluar rumah je otw..leh lak tertinggal CF kad. Takde CF kad tak guna lah amik gamba. Aku patah la balik umah amik kad. Aku nak pergi Sg Sendat ni sgt2 sbb 1) aku nak amik gambar air terjun guna slow shutter 2) merasa perasaan terjun air terjun 10 kaki lagi sekali. Aku nak hasilkan macam mana org lain hasilkan water stream atau air terjun jadi nampak macam buih2 halus. Org kata kena guna tripod. Tp aku mana ada tripod, kamera sendiri pun tak terbeli2 lagi. Loan tak approve lagi dr TEKUN. Pepahal pun, layan dulu entry kali ni dari aku. Cherrio!

Ni lah dia muka2 org yang sampai kat Sg Sendat ni.










*gamba aku takde sbb takde sapa nak amik gamba aku

Warming up sebelum terjun 10 kaki












Jadi, sementara tunggu ahli sukan terjunan kita ni panaskan badan atau sejukkan badan dgn berendam dlm Sg Sendat tu, aku cari subjek2 yang best kat situ utk dijadikan fotoku. Harap maklum ye, subjek tak semestinya awek. Subjek aku kat situ ialah Flora & Fauna. Ni lah dia beberapa hasil yang aku dapat.













Wah, nampaknya atlit2 kita sudah bersedia. Jom kita tgk sapa yang selamat. Wakaka
Upacara terjunan 10 kaki dirasmikan oleh Adzmeer


Diikuti oleh Naim


Ekin pulak




Last sekali ialah Suhana (eh, aku pun ada terjun la. Farah je tak terjun)


Macam mana la agaknya ye 10 kaki air terjun tu yea dr arah depan. Yang ni ke?


Bukan, yang ni baru betul.


Lepas tu, dlm kul 3.30pm camtu..tgk hari pun dah nak hujan..kita org pun gerak la gi cari tempat minum2. Mula2 nak layan laksa n cendol kat Danau Kota, tapi tak buka siang2. Last2 jumpa la kedai baru ni. Nama kedai tu ialah TG's Cendoll Bistro.









Antara menu2 yang kita org makan ialah:

Mee Chambul


Colek Perut (betul ke ha' namanya adzmeer?ko yang makan benda ni)


Laksa


Rojak


TG's Cendol Spesel




Dalam cendol spesel ni semua ada. Ada kelapa, tembikai susu, cornflakes, nangka, kacang, jagung. Pelik kan isi cendol dia..tapi very nice rasa dia. Tak penah terfikir lak leh letak tu semua. Masuk lak tu.

Lepas tu bdak2 ni sembang n diskus la nak beli apa utk hadiah perkahwinan kawan depa ni, Amin. Ekin siap buat vote lak. Slmt takde undi sms, konfem aku tak undi..rugi prepaid je. Hehe. Akhir sekali antara byk2 benda nak beli, undian menang kat candle light dinner set. Lokasi utk pembelian, di Jusco AU2. Tp yg hampeh nye, lain undi, beli benda yg takde undi plak jadinya. Aku dah bilang gi je kedai baru dpt tau nak beli apa yg sesuai. Kelakar la hangpa ni.













Okay, that's all folks!

Mohd Faisol (Yon)
Junior Photographer
RightClick
Tel: 018-2250208
Website: http://rightclickers.webs.com
E-mail: yon.photographer@gmail.com
Photo Stock I: http://www.flickr.com/photos/yonphotography
Photo Stock II: http://photobucket.com/yonphotography


Sunday, 4-Jan-2009 05:16 Email | Share | | Bookmark
Adik beradik, Dnah & Djah

Model: Dnah & Djah
Lokasi: Putrajaya
Tarikh: 29 Disember 2008

Kali ni kami cuba ambil gambar model muslimah, tapi bukan yg pakai jubah la. Selalu amik model freehair, kali ni cuba lak amik yg pakai tudung. Agak mencabar la kot, sbb aksi/posing kena jaga2 sikit. Ada limitnya. Jadi, bbrp hari sblm shooting still photo..aku msg la dgn Djah ni ajak berposing depan kamera. Alhamdulillah dia setuju. Terus aku susun ayat berikutnya plak, ajak kakak dia sekali. Pun okeh. Alhamdulillah.

Mula dari amik gamba sampai la ke editing, aku tak berenti senyum tgk gelagat depa dua adik beradik ni. Mesra, enjoy, happy, buat aksi lawak la dll lah. Ada satu part tu, leh lak Dnah ni pura2 jadi org buta lak bila turun tangga dgn bawa payung sbg tongkat n spek itam, dituntun oleh adiknya Djah. Haha. Lawak betullah. Tp aku tak masukkan la gamba tu dlm entry ni. Oklah, cukup lah tu berceloteh. Cherrio!















Mohd Faisol (Yon)
Junior Photographer
RightClick
Tel: 018-2250208
Website: http://rightclickers.webs.com
E-mail: yon.photographer@gmail.com
Photo Stock I: http://www.flickr.com/photos/yonphotography
Photo Stock II: http://photobucket.com/yonphotography


Saturday, 3-Jan-2009 05:04 Email | Share | | Bookmark
Safiyah si comel

Model: Safiyah
Tarikh: 21 Disember 2008

























[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net